Що означають слова Ісуса Христа: «Я не від світу цього»

Що означають слова Ісуса Христа: «Я не від світу цього»

Такі слова «він не від світу цього» люди багато разів чують і говорять. Як правило, ними висловлюються про людей, які незрозумілі оточуючим, поступає зовсім не так, як прийнято.

Але чи правильно розуміють ці слова люди? Що хотів Ісус Христос сказати цим? Що він мав на увазі?

Два світи одного Всесвіту

Ісус Христос сказав: «Він сказав їм: Ви від долу, я звисока, ви зо світу цього, я не з цього світу ». Євангеліє від Іоанна, глава 8.23.

Всі ми знаємо, що існує Матеріальний Світ, який Людина помилково сприймає як єдину об’єктивно існуючу реальність і Тонкий Світ, світ духовний.

Матеріальний Світ

Матеріальний Світ для нас видимий. Здійснюючи дії в ньому, ми отримуємо відчуття. Доторкнулися рукою до гарячого – обпеклися. Боляче. З’їли часточку лимона – кисло.

Отримали грошей, значить можна на них купити що-небудь, поліпшити свій добробут.

Людина засинає, бачить сни – щось нереальне, незрозуміле, забувається і проходить.

Прокидається – і бачить, що вона прокинулася там же, де лягла, що починається новий день, який стане продовженням дня вчорашнього. Що то, що він вчора заробив, купив, придбав – залишилося у нього і в новому дні.

Посварився вчора з сусідом – сьогодні він з тобою не розмовляє, зробив комплімент співробітниці на роботі – вона сьогодні на тебе вже дивиться добрішими очима.

І так у всьому і завжди.

Тому Людина занурюється в справи і турботи Матеріального Світу, присвячує себе повністю виконанню спокус, якими оточена.

Тим самим людина стає рабом Великої Ілюзії, забуваючи про інший світ – про світ духовний. Про світ вічний, вищий.

Тонкий Світ

У першому члені Символу віри сказано:

«Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого».

Якщо Матеріальний Світ – світ видимий, то Тонкий Світ – це невидиме. Але це не означає, що його немає.
Про цей невидимий світі говориться в Святому Письмі. Це те, у що ми віримо, але не можемо це побачити на власні очі, переконатися провівши дослідження, експерименти. Ми не можемо довести його існування дослідним шляхом, але ми маємо більш точне доказ істинності його існування – Слово Боже.

Посланник з іншого Світу

Ісус Христос був Месією, посланником Бога, посланим в Матеріальний Світ до людей.

Він був посланий з Тонкого Світу, проявившись в тілі звичайної Людини у матеріальному світі.

Однак він пам’ятав і знав, хто він і навіщо прийшов в цей світ.

І невпинно говорив про це.

Його головна мета і місія полягали в тому, щоб нагадати людям, що крім того, що минає тлінного Матеріального Світу є вищий світ – світ духовний, вічний.

І мета кожного з нас, полягає в тому, щоб в кінці днів, коли настане Кінець Світу і Матеріальний Світ зникне, врятуватися і зберегтися в Царстві Небесному, знайшовши вічне.