Ісус та Осіріс: точні збіги життєписів, які заводять науковців у дикий ступор

Ісус та Осіріс: точні збіги життєписів, які заводять науковців у дикий ступор

Звісно можна скептично відноситись до того, що ніяк не вписується в систему нашого світогляду. Більше того не варто сприймати те, що йде в розріз із вашими релігійними віруваннями. Ми не вносити якісь сумніви, і постараємось устриматись від власних судженього що нижче буде викладено. Постараємось оперувати фактами.

Про це пише Екоінвест за матеріалами Дзен.

Справжньою сенсацією в релігійному і науковому світі стала знахідка в 2002 році давньоєгипетських сувоїв, датованих 1000 р.до н.е., в яких явно простежуються паралелі між описом міфічного життя Осіріса і життям Христа.

Що це таке, дивовижний збіг чи опис життя Христа міг бути переписаний із міфів стародавнього Єгипту?

Можна будувати тисячі припущень і рахувати кожну версію вірною. Але єдине, що ми можемо зараз говорити – це ще одна загадка людства, яку нам не під силу буде розгадати в близькій перспективі.

Що спільного між Осирисом та Ісусом?

  • Ім’я

Ряд вчених у своїх дослідженнях проводять паралель між двома іменами. На їхню думку, Осіріс, ніщо інше як, Сір Іс, що в перекладі означає Цар Іса, або звичне для нас ім’я, Ісус.

  • Смерть і воскресіння

У стародавніх міфах Єгипту Осіріс гине від рук брата, який захопив трон. Але завдяки своїй дружині чудесним чином оживає. На думку дослідників, явно простежується схожість смерті і чудесного воскресіння.

  • Поява на світ

В тому і в іншому випадку описує, як перед жінкою постає тінь бога або архангела і повідомляє, що у неї з’явиться син, який стане Спасителем світу.

  • Святкування воскресіння

Щорічно навесні в Єгипті відзначають воскресіння Осіріса і оновлення природи. Символами свята є яйця, зелені гілочки і пророслі зерна. Дуже нагадує християнське свято Великдень.

Що ще примітно, Ісус в Євангелії ототожнює себе з зерном і в стародавньому Єгипті була традиція вішати на шию померлому мішечок із зерном, як символ воскресіння.

  • Віра в винагороду за добрі справи

Аналогічно християнства в стародавньому Єгипті проповідувати дотримання моральних законів дуже схожих з заповітами Ісуса. При дотриманні цих законів після смерті людина могла розраховувати на кращу долю.

Які ще паралелі можна провести між Єгипетською історією і Христом?

Крім дивовижною схожістю в описі життя Осіріса і Ісуса вчені розмірковують над ще декількома не стикуваннями в історії.

Так наприклад в давньоєгипетських сувоях знайдений текст молитви, практично дослівно повторює християнську молитву “Отче наш”. Єгипетський текст явно був написаний ще до народження Христа і появи на землі християнства.

Обряд хрещення у фараонів в річках Нілу був описаний і зображений на малюнках також задовго до появи Христа. Але надто вже схожі сюжети.

Згідно з історичними даними міф про Осіріса і зведення його в культ був створений в Єгипті спеціально для рабів. За часів правління гіксосів Осіріс служив свого роду соціальною зброєю для примусу рабів, щоб вони терпіли всі тяготи ізнезгоди, працювали і очікували винагороди після смерті. Як відомо гіксоси були предками іудеїв. Виходить, що і у Осіріса і Христа одні і ті ж іудейські корені.

Ми не беремось тлумачити випадково це все вийшло, чи має місце соціальне маніпулювання людьми перевірене на довірливих рабах і однаково добре діє на всіх? Сподіваємося, що вчені рано чи пізно розгадають цю таємницю.