7 уроків від найгарнішої жінки з Біблії

7 уроків від найгарнішої жінки з Біблії

Рахіль є однією з найвідоміших і найбільш цитованих жінок у Біблії. Її доля була дуже незвичайною, з’єднавши в собі успіх і трагедію. Але, попри всі труднощі в житті, Рахіль вибрала шлях віри Богові та була рясно винагороджена за це.

Кожен із нас зможе взяти для себе урок із цієї історії, а саме: як реагувати, коли у твоє життя несподівано приходять труднощі.

Джерело

1. “Рахіль була гарна на вигляд і прекрасна обличчям” (Буття 29:17).

Вона особливо вирізнялася на тлі своєї старшої сестри, у якої були проблеми з очима. Краса, як і зараз, так і в той час, давала людині особливі привілеї в житті. Я припускаю, що в неї було б набагато більше друзів у фейсбуці, ніж у її сестри, а також її селфі в інстаграм набирали б тисячі лайків і коментів…

2. Над життям Рахілі було божественне провидіння. 

Крім того, що вона була страшенно красивою, їй ще й у житті постійно щастило. Так, одного дня, пасучи овець свого батька, Рахіль опинилася в потрібний час у потрібному місці. Підійшовши до колодязя, що розташований далеко за містом, вона зустріла молодого чоловіка, який сидів розгубленим на самоті. Розговорившись, виявилося, що цей мачо перебуває у втечі від свого брата, і йому ніде жити. Рахіль привела свого нового дружка до батька, і він у майбутньому став її чоловіком.

3. Рахіль дуже кохав її чоловік. 

Не всім жінкам так у житті пощастило. Не за всіх жінок чоловік погодиться працювати 14 років на польових роботах… Але її коханий зробив це заради неї. Біблія наголошує на тому, що Яків так сильно покохав Рахіль, що перших 7 років роботи здалися йому як 7 днів.

4. Але одного разу в життя Рахілі прийшло випробування. 

Вона пережила велику зраду з боку свого батька. Уявіть собі, як усе було: пишне весілля, біла сукня, море гостей, купа подарунків і побажань… Можливо, зі своїм нареченим вони вже спланували медовий місяць на Гаваях. Але враз увечері після весілля, перед тим як усамітнитися в готелі, приходить батько й каже: «Твоя сестра Лія поїде в готель для першої шлюбної ночі замість тебе…». Як би ви відреагували на такий вчинок свого батька?

Лія вкрала благословення Рахілі за допомогою свого батька, як колись Яків украв благословення у Ісава за допомогою своєї матері.

5. Після того, як вона вийшла заміж, попри ганьбу й галас навколо весілля, Рахіль зіткнулася зі ще однією проблемою – вона виявилася безплідною. 

У той же самий час Лія, яка вкрала її благословення, народжувала одного сина за іншим… Важко спостерігати те, як Бог благословляє когось, коли в тебе в цей час – проблеми та немає успіху.

6. Проходячи труднощі у своєму житті, в Рахілі було два шляхи. 

Перший – закритися в собі, ображатися на життя й думати, що Бог несправедливий. І другий – це продовжувати вірити Богові, попри обставини, і молитися. щоб трапилося диво. Рахіль обрала другий шлях. “І згадав Бог про Рахіль, і вислухав її Бог, і відчинив їй утробу” (Буття‬ ‭30:22‬).

Хтось влучно зазначив, що Бога вражає не наша потреба, а наша віра. Якщо людина, проходячи труднощі, починає нарікати, звинувачувати всіх підряд і ображатися на Бога, то вона сама собі блокує благословення. Але якщо людина, попри труднощі, продовжує проявляти віру й молитися, то Він відкриває двері для дива!

7. Рахіль не тільки отримала диво від Бога, народивши двох синів, але й змогла стати однією з найвидатніших жінок у Біблії. 

Вона була легендою. Її син Йосип став одним із найвпливовіших лідерів у світі на той час, врятувавши всю сім’ю Якова від голоду. А ім’я Рахіль стало одним із найчастіше згадуваних жіночих імен в Біблії.