Вас не обмануть на СТО. Свічка запалювання може розказати про стан двигуна

Вас не обмануть на СТО. Свічка запалювання може розказати про стан двигуна

При нестійкій роботі двигуна потрібно обов’язково оглянути свічки.

Досвідчений водій знає, що за зовнішнім виглядом свічки можна багато розповісти про стан двигуна.

Перш ніж викручувати свічку ретельно очистіть від бруду простір навколо свічки, щоб бруд не потрапив у циліндр.

Подивіться на фотографії і запам’ятайте як виглядає свічка при різних станах двигуна.

На фото 1 

Нормальний стан свічки. Сіро-коричневий колір і незначний знос електродів. Гартівне значення свічки відповідає типу двигуна і загальному його станом.

На другому фото

Показана свічка з чорним нагаром на спідниці ізолятора. Це говорить про перезбагачену суміш і підвищену витрату пального. Неправильно відрегульований карбюратор або несправний інжектор. Можливо засмічений повітряний фільтр.

На третьому фото

Стан свічки при надмірно бідній повітряно-паливній суміші. Колір електрода від світло-сірого до білого. Це небезпечний стан. При їзді на дуже збідненій суміші і підвищених навантаженнях відбувається значний перегрів як самої свічки, так і камери згоряння, що може привести до прогорання випускних клапанів.

На фото 4 

Спідниця центрального електрода має червонуватий відтінок, схожий на цеглу. Такий колір спідниці обумовлений наявністю в паливі великої кількості домішків, що містять метал. Тривала робота двигуна на такому паливі призведе до відмови свічки так як товстий наліт від домішок проводить електричний струм.

Свічка на фото 5 

Замаслена, особливо це помітно на різьбовій частині. Це говорить про те, що зношені маслоовідбиваючі ковпачки. Двигун з такими свічками зазвичай троїть після запуску і помітний біло-сизий вихлоп з глушника, але в міру прогріву робота стабілізується. Двигун витрачає масла більше норми.

Фото 6

Ця свічка вивернута з непрацюючого циліндра. Спідниця і центральний електрод покриті маслом, крапельками незгорілого палива і частинками металу. Таке може бути із-за руйнування клапана або пошкодження поршня. При заведеному двигуні він троїть весь час, потужність значно падає, витрата палива зростає в півтора рази.

На фото 7

Повне руйнування центрального електрода разом з керамічної спідницею. Таке відбувається через тривалу детонацію двигуна при використанні низькооктанового бензину. Причиною може бути також дуже раннє запалювання. Можливий також знос свічки. Природно, що при заведеному двигуні він троїть..

На фото 8 

Електрод свічки обріс зольними відкладеннями. Вони можуть бути як білими так і чорними. Таке відбувається при сильному зносі або заляганняі маслоз’ємних поршневих кілець. Тому відзначається підвищена витрата масла. При перегазоці з вихлопної труби йде сильний дим схожий на мотоциклетний.

Збережіть цю публікацю щоб не загубити.